Expand your knowledge

  • +383 49 666 692
  • Magj. Prishtinë-Ferizaj km1
  • Hëne - Premte 8.00 - 16:00

Bau Academy merr pjesë në konferencën ndërshtetërore (Kosovë – Gjermani) për implementim të plan-programit arsimorë Gjerman

29.03.2018

Në Munich të Gjermanisë është mbajtur një takim pune në mes të zyrtarëve të Qeverisë së Kosovës (MASHT-it) dhe përfaqësuesit nga Shoqëria Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ)

Qëllimi i këtij takimi ishte që programet profesionale arsimore dhe aftësuese të Kosovës (Standardi, Kurikulat dhe Plan programi), për lëmine e ndërtimtarisë, të harmonizohen me ato Gjermane.
Në këtë takim Bau Academy ka marrë pjesë si Institucion i Arsimit dhe Aftësimit Profesional tek i cili do të fillojë implementimi i këtyre programeve mësimore.

Fillimisht është duke u punuar që nga viti i ardhshëm shkollorë, Shatorë 2018, në Shkollën e Mesme të Lartë Profesionale “Bau Academy”, të filloj mësimdhënia për profilin “Muratorë”, i cili do të jetë profili i parë i harmonizuar më Standardet Gjermane. Pasi që ky profil do të jetë i harmonizuar me standardet Gjermane, atëherë diplomat dhe certifikatat e lëshuara për ata që do të përfundojnë shkollën për këtë profil, do të njihen dhe pranohen nga institucionet përkatëse Gjermane.

Krahas këtij aktiviteti, Bau Academy ka filluar zgjerimin e bashkëpunimit me institucionet gjermane për projekte më të mëdha në fushat përgjegjëse profesionale. Frytet e këtij bashkëpunimi pritet të shihen në muajt vijues.

Në këtë konferencë morën pjesë:
- Përfaqësuesi i Ministrisë se Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë së Kosovës: z. Fehmi Hysenaj (MASHT)
- Përfaqësuesi i Agjensionit Kombetar te Kualifikimeve të Kosovës: z.Lah Nitaj (Drejtor: AKK);përfaqësues të Shoqatës Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar GIZ, Andreas Meyn, znj. Bukurije Kameri, Klaus Bader-Laberre, Michaerl Sauer nga zyra e DIMAK në Kosovë;
- Përfaqësuesi i bordit te shoqates se Ndertimtareve te Bayernit (LBB), z.Norbert Kees, dhe njeherit drejtor i kompanisë Amberg Bau GmbH & Co.KG, i cili ka shfaqur ambicien për t’u bërë aksionar në Bau Academy;
- Përfaqësues të shkollës profesionale Bau Academy: z.Heimerer, z.Beqiri, (në cilësinë e aksionarëve të shkollës) dhe z. Peli (Koordinatorë i Shkollës për harmonizimin e programeve) ;
- Përfaqësuesi i Agjencisë Qendrore për Arsimin e Vazhdueshëm në Mjeshtëri (ZWH) – Projekt SCIVET, znj.Heike Christopf nga Berlini;
- Përfaqësues të Dhomës së Zejtarëve të Munihut, të Bavarisë së Epërme, dhe të Dhomës së Zejtarëve të Dortmundit: Dr. Georg Scharl, Tobias Schmidt , Woywod Bjoern, Vierlbeck Dieter, Stadler Max.